U krijgt hier het laatste nieuws over Verko

Versier tussen 23 – 27 november je vuilniszak of container met een tekening of strik en toon je waardering voor onze afvalmedewerkers!

Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen sluit de kringloopwinkel in Appels en in Wetteren al zeker tot 15 december de deuren. De Verko-recyclageparken blijven wel open. 

Er spelen ongeveer 31 lege batterijen verstoppertje in je huis: ze verstoppen zich in vergeten speelgoed, oude dozen op zolder, lades en keukenkasten… Zoek mee en breng ze naar het recyclagepark, zodat we ze kunnen recycleren.

Onze jaarlijkse opendeurdag van de kringloopwinkel maakt plaats voor een coronaveilige opendeurWEEK!
Bezoek ons tussen 13 en 17 oktober 2020 en geniet van grote kortingen!

Sinds de verplaatsbare camera's in dienst zijn, werden er reeds 68 sluikstorters betrapt!

De coronamaatregelen hebben de voorbije maanden roet in het eten gegooid van ons educatief programma.

Na het succes van vorig jaar halen we ook dit najaar onze potten en pannen boven om voedselrestjes van de voorbije dag te verwerken in een nieuw geslaagd recept.

Verko kan het niet genoeg benadrukken: het gebruik van compost loont de moeite. En dat bevestigt Bloemencorsogroep Blozen uit Sint-Gillis-Dendermonde graag.

De kringloopwinkels in Appels en Wetteren houden op zaterdag 17 oktober 2020 hun jaarlijkse opendeurdag. Gewoonlijk gaat dit gepaard met toeters en bellen. Omwille van corona ligt het animatieprogramma nog niet vast. Maar 50% korting kan je wel pakken. 

Vanaf 1 oktober tem 30 november kunnen land- en tuinbouwers op het recyclagepark van Appels terecht met gebruikte landbouwfolies. Het is de eerste keer dat Verko ook in het najaar een inzamelperiode organiseert.

Ook de komende 16 jaar kiezen de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen voor Verko om hun ambities op vlak van afvalbeleid en milieuzorg waar te maken.

Verko is een intercommunale of intergemeentelijk samenwerkingsverband. Concreet betekent dit dat 9 verschillende gemeenten hun krachten bundelen in één organisatie om gemeenschappelijk dienstverlening te kunnen aanbieden aan hun inwoners. Wat betekent dit precies voor jou?

Om je persoonlijk te kunnen helpen bij je sorteervragen is de ombudsdienst van Verko iedere weekdag tussen 9 u. en 12 u. en tussen 13 u. en 16.30 u. telefonisch bereikbaar via het gratis nummer 0800 92 992.