U krijgt hier het laatste nieuws over Verko

Vanaf 1 april wordt het maximumgewicht van de huisvuilzak verlaagt naar 15 kg. Uit risicoanalyses is immers gebleken dat zakken van 20 kg enorm belastend zijn voor de afvalophalers. Een lager toegelaten gewicht is nodig om het aantal rugklachten te verminderen.

In de aanloop naar een feestdag past ook het decor van onze kringloopwinkels zich aan. Bovendien zijn er het hele jaar door kortingsacties. 

Wij zijn klaar voor de uitdagingen van de toekomst! De komende vijf jaar investeert Verko fors in nieuwe projecten.

Op het recyclagepark kan u terecht met puin, maar niet met zuivere grond. Houd er rekening mee dat er dus een verschil is. 

Omdat de recyclageparken tijdelijk gesloten zijn als coronamaatregel kunnen land- en tuinbouwers vanaf woensdag 1 april 2020 nog niet terecht in Appels voor de aanvoer van gebruikte landbouwfolies. De startdatum wordt opgeschort tot de overheid beslist over de opening van de recyclageparken.     

Verko verwerkt op industriële wijze groente-, fruit- en tuinafval (GFT), maar met de juiste kringlooptechnieken in de vingers kan je ook zelf je organisch afval verwerken. In een driedelige cursus leer je de kneepjes van het vak.

Ontvang in april een gratis paar handschoenen bij aankoop van compost op onze bedrijfssite in Appels.

We krijgen veel vragen over composteerbare zakken, maar helaas zijn die niet toegelaten in de GFT-container. Verpakt afval verstoort het composteerproces.

Houd je groente-, fruit- en tuinafval gescheiden van ander afval en doe het in de GFT-container. Heb je geen container? Vraag dan een gratis exemplaar aan. Het is ook mogelijk om grote GFT-containers (120 liter) bij te huren of een kleine container (40 liter) aan te kopen.

Download de gratis app Recycle! en vergeet niet meer om het juiste afval tijdig op de stoep te plaatsen. 

Ook de komende 16 jaar kiezen de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen voor Verko om hun ambities op vlak van afvalbeleid en milieuzorg waar te maken.

Verko is een intercommunale of intergemeentelijk samenwerkingsverband. Concreet betekent dit dat 9 verschillende gemeenten hun krachten bundelen in één organisatie om gemeenschappelijk dienstverlening te kunnen aanbieden aan hun inwoners. Wat betekent dit precies voor jou?

Om je persoonlijk te kunnen helpen bij je sorteervragen is de ombudsdienst van Verko iedere weekdag tussen 9 u. en 12 u. en tussen 13 u. en 16.30 u. telefonisch bereikbaar via het gratis nummer 0800 92 992.