Het Corona-virus heeft wereldwijd grote gevolgen, ook voor de dienstverlening van Verko. 
De kringloopwinkels en recyclageparken zijn tot nader order gesloten. De normale werking van de huis-aan-huisinzameling is voorlopig gegarandeerd.

In het belang van iedereen volgt afvalintercommunale Verko uiteraard de door de Nationale Veiligheidsraad opgelegde coronamaatregelen.

Huis-aan-huisinzameling

De geplande afvalrondes gaan tot nader order gewoon door.

Wel heeft Verko extra maatregelen genomen om social distancing van 1,5 m te kunnen garanderen. Zo rijden onze ploegen nu uit met 1 chauffeur en 1 ophaler in de cabine. Voor de rondes waar 2 ophalers nodig zijn, zetten we extra vervoer in of rijden de ophalers zelf naar de start van de ronde.

Voorlopig telt onze ophaaldienst voldoende werknemers – mede dankzij de vrijwillige versterking van enkele parkwachters – om alle geplande ophaalrondes uit te voeren.

De situatie wordt echter elke dag geëvalueerd, dus houd onze website en FB-pagina in het oog voor de laatste updates.

Belangrijke tip: gooi (gebruikte) papieren zakdoekjes niet bij het oud papier en karton, maar wel bij het huisvuil (gele zak). Deze sorteertip is altijd al van toepassing geweest, maar met het oog op de gezondheid van onze werknemers is die nu meer belangrijker dan ooit. 

Recyclageparken 

Onze recyclageparken zullen vanaf 7 april weer toegankelijk zijn, maar ENKEL op afspraak.
Vanaf maandag 6 april 9u kunnen bezoekers online een tijdslot reserveren. De link naar het online aanvraagformulier zal onder meer op deze pagina verschijnen.

Opgelet:

  • Reserveren kan alleen online. Het zal niet mogelijk zijn om telefonisch of per mail te reserveren.
  • Het zal nog niet mogelijk zijn om asbest, textiel, landbouwfolies en batterijen naar het recyclagepark te brengen.

BELANGRIJK: “Blijf in uw kot” blijft de belangrijkste maatregel om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan.
Is de afvoer van je afval niet dringend, stel je bezoek dan uit tot een later moment en maak geen onnodige verplaatsing.

Kringloopwinkels

Onze 2 kringloopwinkels zijn tot nader order gesloten.

Hoofdkantoor

De receptie in het hoofdkantoor is gesloten, maar blijft wel telefonisch bereikbaar (052/21 39 91). Ook de ombudsdienst blijft telefonisch bereikbaar (0800/92 992).

>>> Volg ook onze Facebook-pagina voor de laatste updates!