De kringloopwinkels in Appels en Wetteren houden op zaterdag 17 oktober 2020 hun jaarlijkse opendeurdag. Gewoonlijk gaat dit gepaard met toeters en bellen. Omwille van corona ligt het animatieprogramma nog niet vast. Maar 50% korting kan je wel pakken. 

Achter de schermen bereiden onze teams van de kringloopwinkel in Appels en Wetteren de opendeurdag voor van zaterdag 17 oktober 2020. We voorzien leuke randanimatie voor jong en oud om het shoppen nog aangenamer te maken, maar we botsen ook op de realiteit van het coronavirus. De voorzorgsmaatregelen die in oktober van kracht zullen zijn, bepalen welke geplande activiteiten we al dan niet kunnen laten doorgaan. Het is dus spannend voor ons, maar ook voor jou. Toch kunnen we wel al iets verklappen. Tijdens de voorbije opendeurdagen verkochten we alles, met uitzondering van elektro, aan de helft van de prijs. Tradities zijn er om in ere te houden. Daarom hernemen we deze succesformule met plezier.

Traktaties met verse soep en zoete lekkernijen, een workshop koekjesschalen leren maken, een altijd-prijs-tombola, een repair café en vorig jaar nog een modeshow, dan weet je meteen dat onze opendeurdag steevast uitpakt met verrassende activiteiten. Ook al is het programma nog onder voorbehoud, het loont zeker en vast de moeite om ook dit jaar langs te komen. 

Op de catwalk
Vorig jaar organiseerde het team een wervelende modeshow. Medewerkers van Verko en hun familieleden deden een rondje op de catwalk en toonden hoe je met toffe tweedehands juwelen, sjaals, bloesjes en jeans je kleding erg kan opleuken en dat je zelfs complete outfits aan een klein prijsje in de kringloopwinkel kan kopen. Nog een scherper prijsje dan wat je van ons al gewoon bent, want tijdens de opendeurdag geldt een korting van 50% op je aankopen. 

Inzameling herbruikbare goederen
Naast textiel vind je in onze beide winkels een ruim aanbod aan speelgoed, potten en pannen, glazen, servies, decoratie, meubels en nog veel meer. Allemaal goederen die werden binnen gebracht en nog in goede staat zijn. Wie spullen naar de kringloopwinkel brengt, zorgt er dus voor dat ze nog een kans krijgen op een tweede leven. Wil jij herbruikbare goederen aan de kringloopwinkel schenken, maar kan je zelf niet langskomen? Maak dan via het nummer 052 25 18 34 een afspraak voor gratis ophaling aan huis. Herbruikbare goederen zijn ook welkom op het recyclagepark. We hebben een aparte container voor de inzameling van kringloopgoederen. Wie enkel spullen voor de kringloopwinkel naar het recyclagepark brengt, betaalt geen toegangsgeld. 

Voorzorgsmaatregelen corona 
Sinds de lockdown in het voorjaar gelden er extra voorzorgsmaatregelen voor een bezoek in de kringloopwinkel:

  • Draag steeds een mondmasker.
  • Er zijn maximum 15 klanten gelijktijdig in de winkel toegelaten.
  • De bezoektijd is beperkt tot 30 minuten.
  • Het gebruik van een winkelkar is verplicht. 
  • Bezoekers volgen de aangegeven richting (via pijlen op de grond). 
  • Er geldt een afstand van 1,5 meter tot de medewerkers en andere bezoekers. 
  • Betalen is enkel mogelijk met de bankkaart. 
  • Aan de ingang is desinfecterende handgel aanwezig.
  • Bezoekers komen alleen. Enkel wie hulpbehoevend is, mag een helper meebrengen.