De Vlaming gooit jaarlijks gemiddeld zo'n 37 kg voedsel weg! Nochtans zijn er heel wat manieren om voedselverlies te voorkomen, zoals het verwerken van keukenrestjes in nieuwe gerechten.
Wil jij ook aan de slag met je restjes, maar ben je nog op zoek naar inspiratie?
Verko organiseert in samenwerking met Vlaco twee gratis infosessies rond voedselverlies en koken met restjes.
- Improviseren met keukenrestjes – Donderdag 7 november, 19u30-22u (nog 5 plaatsen)
Op basis van verschillende keukenrestjes die deelnemers meebrengen worden enkele eenvoudige gerechtjes gekookt. - Red de restjes – Donderdag 14 november, 19u30-22u (volzet)
Naast allerlei tips voor het plannen en bewaren van voeding en hoe je houdbaarheidsdata interpreteert, kookt de lesgever een viertal gerechtjes met restjes.
De infosessies gaan door in het hoofdkantoor van DDS-Verko, Bevrijdingslaan 201, 9200 Dendermonde – Appels.
Inschrijven kan tot 31 oktober 2019 per mail naar