U krijgt hier het laatste nieuws over Verko

Opgelet: volgende week is het Paasmaandag en dan rijden onze huisvuilwagens niet uit en is het recyclagepark van Appels gesloten.
Check zeker je afvalkalender of de Recycle!-app want de ophaalrondes zijn die week anders dan anders!

Vanaf zaterdag 27 maart zullen onze kringloopwinkels en recyclageparken al zeker tot 25 april enkel nog te bezoeken zijn op afspraak. 

Wij zijn op zoek naar heel wat verschillende profielen!
Word jij onze nieuwe collega?

De Groene Wijzer 74 werd verkeerdelijk in Zele in plaats van in Melle verdeeld.

Deze week is onze nieuwe collega Peter Fransaert gestart. Nu nog even in onze kringloopwinkel van Dendermonde, maar vanaf volgende week in onze kringloopwinkel van Wetteren.

Verko verkoopt tijdelijk teelaarde met een hoog gehalte aan organische stof.
Prijs: € 7/ton (exclusief btw).
Zolang de voorraad strekt! Meer info: 052/25 18 15

Samen in groep afval opruimen voor de jaarlijkse Lenteschoonmaak van Mooimakers zit er wegens corona niet in. Daarom roepen de organisatie en onze gemeenten op om per bubbel zwerfvuil op te ruimen.

Verko biedt je de kans om thuiscomposteren en kringlooptuinieren te leren van achter de computer. In samenwerking met Vlaco organiseren we 2 online sessies.

Composteerbare kunststoffen, zoals bekers, borden en zakjes mogen niet bij het GFT. Ook niet wanneer ze een label of logo dragen dat wijst op de composteer- of biodegradeerbaarheid. Daar zijn goede redenen voor.

Geef je oude lampen en armaturen een nieuw leven. Breng ze daarom gratis naar het recyclagepark of een ander Recupel-punt.

Waarom zou je compost op basis van groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gebruiken in de tuin? We zetten de voordelen ervan graag eens op een rijtje.

Na het succes van het eerste Restjeskookboek brengt Vlaco een nieuwe versie uit. Dit keer eentje met recepten op basis van drankresten.

Ook de komende 16 jaar kiezen de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen voor Verko om hun ambities op vlak van afvalbeleid en milieuzorg waar te maken.

Verko is een intercommunale of intergemeentelijk samenwerkingsverband. Concreet betekent dit dat 9 verschillende gemeenten hun krachten bundelen in één organisatie om gemeenschappelijk dienstverlening te kunnen aanbieden aan hun inwoners. Wat betekent dit precies voor jou?

Om je persoonlijk te kunnen helpen bij je sorteervragen is de ombudsdienst van Verko iedere weekdag tussen 9 u. en 12 u. en tussen 13 u. en 16.30 u. telefonisch bereikbaar via het gratis nummer 0800 92 992.