Ook de komende 16 jaar kiezen de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen voor Verko om hun ambities op vlak van afvalbeleid en milieuzorg waar te maken.

In het kader van een asbestveilig Vlaanderen introduceert Verko enkele maatregelen om je op een veilige manier op weg te helpen bij het verwijderen van hechtgebonden asbest.

Het sorteren van groente-, fruit- en tuinafval (GFT) wordt vanaf 1 januari 2019 eenvoudiger. Vanaf dan is immers alle composteerbaar keukenafval toegelaten in de groene GFT-container.

Het hangt al even in de lucht, maar binnenkort is het eindelijk zover! Vanaf april mogen alle huishoudelijke plastic verpakkingen in de blauwe PMD-zak, voor de gelegenheid herdoopt tot de ‘nieuwe blauwe zak’. Maar wat verandert er eigenlijk? En wat houden de nieuwe PMD-sorteerregels precies in?

Aan de Bevrijdingslaan in Appels start Verko wellicht in het najaar van 2019 met grote bouwwerken om de huidige composteerfabriek om te vormen tot een moderne installatie met een jaarlijkse verwerkingscapaciteit van 37.000 ton GFT. Om de toekomst van deze bedrijfstak te blijven verzekeren, sluit Verko met de Wase buurintercommunales Ibogem (Beveren), IDM (Lokeren) en MIWA (Sint-Niklaas) overeenkomsten om hun ingezamelde hoeveelheden GFT en snoeihout de komende 20 jaar te verwerken.