Het bruist van economische activiteit op Hoogveld J in Dendermonde, het meest recent door DDS ontwikkelde bedrijventerrein. Nadat Transport Macharis er zich als eerste vestigde in 2011 volgden nog 6 ondernemingen. Vaak zijn het familiale kmo’s die door toename van hun activiteiten door de jaren heen uitgroeien tot grotere regionale spelers en verkiezen om zich voor hun uitbreiding te herlokaliseren in eigen streek.

Bedrijventerrein Hoogveld J verenigt momenteel 260 werkkrachten in 7 ondernemingen die actief zijn in verschillende sectoren: transport (Macharis en Kris De Leeneer), aannemingen (Veldeman), metaalwerken (Pamo), vrachtwagenonderdelen (Sanders Parts), ramen en deuren (Vanhouwe) en pompen (Rental Pumps). Voorheen waren deze bedrijven gevestigd in Buggenhout, Dendermonde of Lebbeke, maar ze kozen doelbewust om (opnieuw) de hulp van DDS in te roepen bij hun zoektocht naar ruimte om te ondernemen.

De sterke economische troeven van het in 2009 ontwikkelde Hoogveld J en de eerdere succesvolle samenwerking met DDS waren voor deze ondernemers doorslaggevend in hun keuze, getuigt ook Luc Sanders, zaakvoerder van Sanders Parts: “België kampt met een tekort aan goed geschoolde technici. De mensen die bij ons in dienst zijn, willen we omwille van hun capaciteiten ook aan boord van het bedrijf houden. Omdat onze voormalige locatie op bedrijventerrein D’Helst in Lebbeke geen groeimogelijkheden meer toeliet, was het voor ons belangrijk om op zoek te gaan naar een grotere locatie in de buurt die nog steeds makkelijk bereikbaar zou zijn voor al onze medewerkers. De contacten met DDS leidden tot de aankoop van een perceel op Hoogveld J, waar we een gebouw plaatsten dat vijf keer zo groot is als onze vorige locatie. Onze groei resulteerde het voorbije jaar ook in een personeelstoename van 17 naar 26 werknemers.” Sanders Parts verhuisde in mei 2015 naar het Hoogveld J waar het bedrijf voortaan beschikt over 5.000 m² magazijnruimte en 700 m² kantoorruimte, verdeeld over drie verdiepingen. Als groothandelaar in vrachtwagenonderdelen levert het bedrijf in de hele Benelux.

Vanhouwe

Vanhouwe, gespecialiseerd in de verkoop en plaatsing van ramen, deuren en poorten, nam in februari 2016 het fonkelnieuwe gebouw aan de N41 in gebruik, dat met een oppervlakte van 2.600 m² dubbel zo groot is als het voormalige gebouw in het Schaapveld in Dendermonde. Het magazijn neemt de grootste ruimte in beslag. Het bedrijf telt ondertussen 22 werknemers.

Rental Pumps

In november 2016 verhuisde ook Rental Pumps met 13 medewerkers van de Killeweg in Dendermonde naar een gloednieuw pand in het Bosveld. Het gebouw heeft een oppervlakte van 1.200 m² en biedt op het gelijkvloers ruimte voor een atelier, magazijn en kleine showroom. De kantoren zijn grotendeels op de eerste verdieping gevestigd. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verhuur, verkoop en herstelling van pompen voor vooral de bouwsector en industrie. Rental Pumps koestert net als de buren-ondernemers op Hoogveld J de ambitie om hier verder te groeien.