Heb je een projectidee waarin mens en/of omgeving centraal staan? Of heeft je vereniging dat? Dan kan het misschien een van de pilootprojecten worden van Streekfonds Oost-Vlaanderen! 

Eind oktober ging Streekfonds Oost-Vlaanderen van start, waarvan DDS structurele partner is. 
De 8 DDS-gemeenten en Laarne zijn er als regio terug te vinden onder de naam #EenHartVoorScheldevallei. 

Wat doet Streekfonds Oost-Vlaanderen?

Het doel van het Streekfonds is om middelen en mensen samen te brengen en om lokale projecten die mens en omgeving ten goede komen financieel te ondersteunen.

Ter gelegenheid van de opstart zijn we nog op zoek naar pilootprojecten in de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele.

Heb jij een idee? Grijp je kans, zet je projectidee met focus op mens en omgeving op papier en Streekfonds Oost-Vlaanderen helpt je op weg.
Via een crowdfundingcampagne haal je zelf een bedrag op. Het streekfonds verdubbelt dit bedrag met een maximum van 5.000 euro.

Welke projecten komen in aanmerking?

We kijken uit naar initiatieven die inzetten op de noden voor MENS en OMGEVING en die beiden met elkaar verbinden:

Dit kunnen projecten zijn die het welzijn van MENSEN versterken en waarbij de OMGEVING een middel is om de doelstelling te bereiken, zoals zorgboerderijen, sociale moestuinen, fietsinitiatieven voor kwetsbare groepen, landbouweducatie/onthaal...

Of het kunnen ook projecten zijn die zich inzetten voor de OMGEVING en waarbij de samenwerking tussen MENSEN dit mogelijk maakt, zoals milieu- of korte keteninitiatieven, de aanleg van een speelbos of stukjes natuur die toegankelijk zijn voor buurtbewoners, groene ontmoetingsplaatsen...

Pilootprojecten indienen kan tot 19 januari 2021

Op de website lees je meer over de werking van Streekfonds Oost-Vlaanderen, de projectoproep en de beoordeling van de ingediende projecten.
Neem zeker een kijkje op https://streekfondsoostvlaanderen.be/project-indienen/