Kris Dooms (51), een gedreven en ervaren ondernemer uit Lebbeke-Wieze, is sinds 1 december 2020 de nieuwe directeur van intercommunale DDS.

Peter De Leeuw (Directeur Verko) - Hans Knop (Voorzitter DDS) - Kris Dooms (Directeur DDS)
Peter De Leeuw (Directeur Verko) - Hans Knop (Voorzitter DDS) - Kris Dooms (Directeur DDS)


De intercommunale zocht en vond een inspirerend manager om de transitie te maken naar het nieuwe DDS en de organisatie verder uit te bouwen.

“Maar dat kan één man niet alleen”, vertelt de kersverse directeur. “Ik ben een teamplayer en geloof sterk in de vakkennis van het gedreven team. Samen met hen wil ik werken aan nieuwe projecten om de DDS-gemeenten stevig met elkaar te verbinden. We gaan de uitdagingen aan van duurzame economische en ruimtelijke ontwikkeling, het klimaat- en energievraagstuk, mobiliteit en betaalbaar wonen. Met dit team wil ik de eerste steen leggen van vernieuwing waarvan de hele werkingsregio de vruchten zal plukken.”

Ook DDS-voorzitter Hans Knop is opgetogen met Kris Dooms als nieuwe directeur van DDS: “We zijn er als raad van bestuur van overtuigd dat Kris de juiste man op de juiste plaats is. Hij heeft bakken ondernemerservaring en bruist van de creatieve ideeën. We hebben het volste vertrouwen in hem om van DDS de dienstverlenende intercommunale te maken die onze gemeenten voor ogen hebben en bovendien ook nodig hebben.”