Het voorbije 1,5 jaar leidde Peter De Leeuw (52) als waarnemend directeur intercommunales DDS en Verko. Gezien de omvorming van DDS naar een dienstverlenende organisatie heeft de raad van bestuur beslist om het directeurschap te ontdubbelen. Peter De Leeuw wordt directeur van Verko. Intercommunale DDS zoekt een nieuwe directeur.

Aanstelling nieuwe directeur

Peter De Leeuw werd in 2016 afdelingshoofd Financiën, Personeel en ICT bij DDS en Verko. In 2018 schopte hij het tot adjunct-directeur en voortaan is hij directeur van Verko. Gebeten door de uitdagingen in de afvalsector wil hij de organisatie verder uitbouwen. Zo staan er de komende jaren heel wat nieuwe projecten op de agenda, waaronder de bouw van de gloednieuwe composteerfabriek met vergistingsinstallatie, een eventuele herlokalisatie van enkele recyclageparken en initiatieven gericht op sensibilisering. 

Splitsing DDS en Verko

Ruim 1 jaar geleden besloot de raad van bestuur van DDS om de intercommunale een nieuwe invulling te geven. Dit proces is momenteel in volle gang, maar heeft alvast aangetoond dat de leiding nemen over de uitbouw van zowel DDS als Verko een onmogelijke taak is voor 1 persoon.  Om zowel DDS als Verko maximale ontwikkelingskansen te bieden, heeft de raad van bestuur daarom beslist om het management van beide organisaties op korte termijn te scheiden.

In afwachting van de aanstelling van een nieuwe directeur voor DDS leidt Peter De Leeuw het omvormingsproces van DDS verder in goede banen.