In de Hekkerstraat en Kapellestraat in Wetteren startte DDS eind 2016 met de bouw van 2 residenties, samen goed voor 9 huurappartementen. Het is al het negende woonproject dat de intercommunale realiseerde binnen het inbreidingsgebied Weyendaele.

Om haar missie van aangenaam en betaalbaar wonen waar te maken beschikt de intercommunale over een patrimonium van 226 huurpanden (appartementen, woningen en enkele winkelpanden), waarvan het grootste deel zich in de gemeente Wetteren bevindt. Het meest recente project omvat de bouw van 9 appartementen die samen residenties Erica en Fresia vormen. In opdracht van DDS ging de aannemer eind oktober 2016 aan de slag in de Hekkerstraat voor de bouw van een woonblok met 6 flats (residentie Erica) en in de Kapellestraat voor een woonblok met 3 appartementen (residentie Fresia). Het ontwerp is van de hand van architectenbureau W.A.R.R.P. in Aalst.

Residentie Erica: Hekkerstraat 92, 9230 Wetteren

Residentie Erica beschikt over 4 appartementen met een totale oppervlakte van ± 83,70 m² en 2 appartementen met een totale oppervlakte van ± 94,31 m². Elk appartement beschikt over minimum 2 slaapkamers, een leefruimte, badkamer, toilet, berging, inkomhal en nachthal. Het appartement op de benedenverdieping heeft een terras en een klein tuintje. De andere appartementen hebben zowel een balkon vooraan als een terras achteraan. Het woonblok is uitgerust met een lift en omvat ook 8 overdekte autostaanplaatsen, kelderbergingen en een fietsberging. Huisdieren zijn niet toegelaten.

Residentie Fresia: Kapellestraat 130, 9230 Wetteren

Residentie Fresia beschikt over 3 appartementen met een totale oppervlakte van ± 79,60 m², alle uitgerust met 2 slaapkamers, een leefruimte, badkamer, toilet, berging, inkomhal, nachthal en terras. Het appartement op de benedenverdieping heeft ook een klein tuintje. In het woonblok is geen lift aanwezig, maar naast het gebouw is er wel een niet-overdekte autostaanplaats. Huisdieren zijn niet toegelaten.

Voorwaarden kandidaat-huurders

Droom jij er ook van om in 2018 van residentie Erica of Fresia je nieuwe thuis te maken?
Kandidaten dienen te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Inwoners van Wetteren (domicilieadres = Wetteren) krijgen voorrang
  • Het netto-(gezins)inkomen bedraagt minimum 3,5 keer de maandelijkse huur (uitzondering: kandidaten met pensioenuitkering)
  • Geen woning of bouwgrond in bezit (in volle eigendom of vruchtgebruik) hebben
    (uitzondering: kandidaten ouder dan 60 jaar, indien het geen volwaardige gezinswoning betreft of indien de woning binnen het jaar wordt verkocht)

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel 052 25 18 22