Bedrijven

Wenst u te investeren in industriegrond of een bedrijfsgebouw op een bedrijventerrein van intercommunale DDS? In beide gevallen dient uw onderneming aan een aantal voorwaarden te voldoen. We informeren u graag over de te volgen procedures.

Klik op een item hieronder voor meer info:

Aankoop bedrijfsgebouw

Wenst u te investeren in een bedrijfspand op een bedrijventerrein van intercommunale DDS?
Aan de hand van de verkoopsvoorwaarden informeren we u graag over de mogelijkheden.

Gebruikelijke procedure

De kandidaat-koper contacteert intercommunale DDS voor een eerste overleg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 052 21 39 91.

Voor de verkoop van een onroerend goed op een DDS-bedrijventerrein dient de intercommunale steeds toestemming te geven voor de wederverkoop en afstand te doen van haar recht op terugkoop. De raad van bestuur van de intercommunale zal een standpunt innemen op basis van het dossier dat de kopende vennootschap indient.

Dit dossier bestaat uit een volledig en naar waarheid ingevuld en ondertekend formulier voor overname van een onroerend goed, vergezeld van de verplicht bij te voegen stukken (zoals de jaarrekening en statuten). Zodra intercommunale DDS een volledig dossier in haar bezit heeft, wordt het geagendeerd op de volgende raad van bestuur. Aansluitend hierop deelt DDS het standpunt van de raad van bestuur mee aan de koper.

De raad van bestuur van DDS zal voor zijn beslissing rekening houden met de gebruikelijke criteria:

  • De activiteit van de kandidaat-koper moet in overeenstemming zijn met de bestemming van het bedrijventerrein. Detailhandel, vrije beroepen, vastgoedmakelaars, horecagelegenheden en het verder verhuren van het onroerend goed zijn niet toegelaten.
  • Er is een minimale tewerkstelling vereist van één werknemer per 500 m² perceeloppervlakte.
  • De kandidaat-koper beschikt over een gezonde financiële structuur (onder andere een solvabiliteit waarbij het vreemd vermogen niet meer bedraagt dan tweemaal het eigen vermogen).

Bij een gunstige beslissing van de raad van bestuur van DDS worden aan de toestemming gebruikelijk minimaal volgende voorwaarden gekoppeld:

  • De bijzondere voorwaarden uit de oorspronkelijke aankoopakte jegens de intercommunale worden in de nieuwe akte - mits aanpassing van het tewerkstellingscijfer en de activiteit van de nieuwe eigenaar - overgenomen.
  • De nieuwe akte wordt vóór het verlijden nogmaals aan DDS ter goedkeuring voorgelegd.
  • Indien de kopende vennootschap en de exploitatievennootschap verschillend zijn, dienen beide vennootschappen hun onderlinge band aan te tonen en aan de solvabiliteitsvereiste te voldoen. Beide vennootschappen dienen in de akte te verschijnen en zich sterk te maken voor de naleving van de bijzondere voorwaarden en het terugkooprecht; bij het aanvraagformulier zijn in dit geval de balansen en statuten van beide vennootschappen verplicht bij te voegen als bijlage.

Meer info

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 052 21 39 91

Downloads