U krijgt hier het laatste nieuws over DDS

Ons team wordt steeds groter. Zo leggen we de fundamenten voor een nieuw dienstverlenend DDS en zijn we een sterke partner voor onze gemeenten. Benieuwd wie we hebben aangeworven sinds maart 2021?

Samen met de 10 andere Vlaamse streekintercommunales starten we een aankoopcentrale voor duurzame voertuigen. Voor gemeentebesturen, maar ook voor OCMW's, gemeentelijk onderwijs en politie en brandweer. Een uitstekende opportuniteit voor een duurzamer wagenpark.

Investeren in mensen en middelen. Zo halen we expertise in huis om ons verder te ontwikkelen als een sterke partner voor onze gemeenten. Hoe we dat aanpakken, lees je in het jaarverslag 2020. 

5 ondernemende projecten willen in onze regio een meerwaarde creëren voor mens en omgeving. DDS gelooft in hun ondernemerschap en hoopt de komende weken kruisbestuivingen te zien tussen de lokale initiatieven en bedrijven in de buurt. Want alleen met de nodige mensen en middelen hebben de projecten kans tot slagen.

Dit voorjaar start DDS met de realisatie van het innovatieve klimaatproject ‘Gedeelde energie is dubbele energie’, met steun van de Vlaamse overheid.

Kris Dooms (51), een gedreven en ervaren ondernemer uit Lebbeke-Wieze, is sinds 1 december 2020 de nieuwe directeur van intercommunale DDS.

Heb je een projectidee waarin mens en/of omgeving centraal staan? Of heeft je vereniging dat? Dan kan het misschien een van de pilootprojecten worden van Streekfonds Oost-Vlaanderen! 

Op woensdag 2 september 2020 keurde de Algemene Vergadering van DDS het jaarverslag van 2019 goed. Via diverse projecten blijft de intercommunale zich actief inzetten voor de socio-economische ontwikkeling van de regio Dendermonde-Wetteren. En dat blijkt ook uit de cijfers: de laatste 10 jaar steeg het aantal arbeidsplaatsen op de 4 meest recent ontwikkelde bedrijventerreinen van DDS met 81%.

De basisfilosofie van DDS steunt op drie belangrijke fundamenten: werken, wonen en ontspannen in een mooie regio.

Huurders kiezen bewust voor het kwalitatieve en betaalbare woonaanbod van intercommunale DDS.

Het online platform bizLocator, waarin ook DDS participeert, brengt aanbieders van bedrijfsvastgoed en ondernemers die op zoek zijn naar een geschikte bedrijfslocatie met elkaar in contact.